Kurumsal Yazılımlar Ana Sayfası
Erkan Okur Tarafından Derlenmiş Kurumsal Yazılımlar
Etiketler: Kurumsal Yazılımlar, Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar, Süreç Yönetim Yazılımları, Ürün Yaşam Döngüsü Yazılımları, Portal Sistemleri, Proje Yönetimi Yazılımları, Kalite Dokümanları Yönetimi, ERP, BPMS, DMS, PLM, Kurumsal Yazılım Tanıtımları, Kurumsal Yazılım İncelemeleri, Kurumsal Yazılım Ekran Görüntüleri ve daha fazlası.
Sitemde tanıtılan Kurumsal Yazılımlar hakkında teknik destek ve danışmanlık hizmeti almak için, iletişim formu aracılığıyla bana ulaşabilirsiniz. En kısa sürede geri dönüş yapılacaktır.
Erkan Okur
|
Sağlıklı bir “Hata Takip Sistemi”nin amacı, sahadan ve test ortamından gelen hataların en hızlı şekilde ve hatayı en iyi anlatan bilgiler ile birlikte kayıt altına almak kadar, kayıt altına alınan hataların doğru kişiler tarafından incelenmesini, hata ile ilgili tüm kullanıcıların görüşlerinin alınarak çözüm önerilerinin oluşturulmasını, ortaya konan öneriler ışığında söz konusu hatanın Düzeltici veya Önleyici çalışmalar ile ya henüz oluşmadan önlenmesi ya da tekrar oluşmasının önüne gecilmesini sağlamaktır. Ayrıca elde edilen tüm bu hata ve çözüm kayıtlarının sonucunda, Hatalar Arası Ortalama Zaman, Hata Oranı, Uygunluk vb. kritik güvenilirlik parametreleri hesaplanabilmeli, böylelikle sistemin mevcut performansı “uluslararası standartlara göre” tespit edilerek ve buna bağlı olarak ulaşılabilir hedefler konabilmeli ve anlık olarak bu hedeflere göre güncel mevcut durumlar belirlenebilmeli ve buna göre aksiyon planları oluşturulabilmelidir.
Bu kapsamda, bu çözüme FRACAS (Failure Reporting, Analysis, and Corrective Action System) Hata Raporlama, Analiz ve Düzeltici Faaliyet Sistemi adını vermiştir.
"Hata Takip Sistemi" oluştururken sık yapılan hatalar ve Hata Raporlama, Analiz ve Düzeltici Faaliyet Sistemi konseptinin olmazsa olmaz bileşenleri ve yaygın kullanım biçimleri ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için yazının devamını okuyabilirsiniz.
|
Son Güncelleme: Çarşamba, 05 Mart 2014 01:33 |
Devamını oku
|
Değişiklik ve Konfigürasyon yönetimi (CCM), üretim süreçlerinde sık sık engel teşkil eden, ciddi ve karmaşık bir konudur. Bu nedenle çoğu zaman firmalar, Değişiklik ve Konfigürasyon Yönetimi ihtiyacını birden fazla yazılım kullanarak çözmeye çalışırlar.
Lider firmalar; daha hızlı, daha kaliteli ürünler ortaya koyabilmek ve yenilikçi anlayışı sürekli kılabilmek adına, organizasyonun ilgili tüm birimlerini etkin bir şekilde Değişiklik ve Konfigürasyon süreçlerine dahil ederek, üretimde verimliliği ve karlılığı en üst düzeye çıkarabilmeyi başarmışlardır.
Değişiklik ve Konfigürasyon Yönetimi neden son on yıl içerisinde oldukça zor ve karmaşık bir hal almış ve sektör bazlı olarak pek çok farklı ihtiyaç ön plana çıkmıştır. Peki, büyük firmalar bu sorunu nasıl çözebilmişlerdir?
Bu sorunun cevabı ve "Değişiklik ve Konfigürasyon Yönetimi - Change and Configuration Management (CCM)" konusunda detaylı bilgilere ulaşmak için yazının devamını okuyabilirsiniz.
|
Son Güncelleme: Cumartesi, 19 Eylül 2015 00:46 |
Devamını oku
|
|
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sonraki > Son >>
|
Sayfa 4 / 12 |