Erkan Okur Resmi Web Sitesi

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Endüstri Mühendisliği Makaleleri Ana Sayfası

Endüstri Mühendisliği Makaleleri

Erkan Okur Tarafından Derlenmiş Endüstri Mühendisliği Makaleleri

Etiketler: Endüstri Mühendisliği Nedir?, Endüstri Mühendisi Ne Yapar?, Önemli Endüstri Mühendisliği Terim ve Kavramları, Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP), Yöneylem Araştırması vb.

Endüstri Mühendisliği konusunda, bilgi talebi veya paylaşımı ve ortak çalışma imkanları için, iletişim formu aracılığıyla bana ulaşabilirsiniz. En kısa sürede geri dönüş yapılacaktır.
Erkan Okur


Endüstri Mühendisliği Nedir ? | Farklı Sektörlerden Endüstri Mühendisleri ve Meslek Tanımları [Video]
Endüstri Mühendisliği Nedir ?

Günümüzde meslekler arasındaki keskin sınırların kaltığını, pek çok meslek grubunu ortak paydada buluşturan iş ve görev tanımları yapıldığını düşünüyor olsam da; ilk olarak öğrencilik yıllarımda tanık olduğum "Tamam verimlilik falan güzel de, tam olarak nedir bu Endüstri Mühendisliği ?" sorusunun halen bir "geyik konusu" olarak gündemde olduğu bir gerçek :)

Sanırım Bilgisayar, Makina ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği mesleklerinin aksine toplumda kalıplaşmış bir algı oluşturamadığı için "Endüstri Mühendisliği nedir?" sorusu "ne kadar iyi cevaplansa da"; bu "geyik konusu" gündemde kalmaya devam edecektir. "İnsan, makina, malzeme gibi elemanlardan oluşan sanayi ve hizmet sektöründeki sistemlerin incelenmesi, örgütlenmesi, yürütülmesi, denetlenmesi ve geliştirilmesi için sistem, model ve yöntem geliştirerek sorunları çözen bir bilim dalıdır" gibi bilimsel tanımların da istenen "algı"yı oluşturamayacağı açıktır.

Ekşisözlük'te gözüme çarpan bir linki tıkladığımda (İTÜ) İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Endüstri Mühendisliği bölüm sayfasında paylaşılmış bir videoya ulaştım. Video 2010 yılında,  Buffalo Üniversitesi Sanatların Merkezi Video Üretim Grubu tarafından hazırlanmış ve NASA, ünlü bir çikolata fabrikası, büyük bir hastane, Disney World, ABD ordusuna savaş danışmanlığı yapan bir silah üreticisi gibi farklı sektörlerden pek çok firmada çalışan Endüstri Mühendislerinin yaptıkları işler hakkında bilgi vermesini içeriyor. Toplumun ihtiyaç duyduğu "algı" için faydalı bir kaynak olabilir diye düşünüyorum.

Konunun devamında 6 dakika 21 saniye süren videonun "Türkçe" altyazılı versiyonunu bulabilirsiniz.

Son Güncelleme: Çarşamba, 27 Temmuz 2011 15:22
Devamını oku
 
ERP Nedir ? - ERP'nin ABC'si - ERP Yazılımı Nasıl Seçilmeli ?

Endüstri Mühendisliği ERP KKP

 

 

 


ERP Nedir?

Kurumsal Kaynak Planlaması, kısaltılmış orjinal adıyla ERP. Planlama ve kaynak kısmını şimdilik unutun, fakat ERP'nin en ilgi çeken kurumsal kısmını aklınızda tutun. ERP bir kurumun tüm bölümlerini tek bir bilgisayar sistemi altında toplayarak değişik departmanların ortaklaşa veri paylaşımı sağlar.

Bu ortak bilgi sistemi sayesinde, ihtiyaç duyulan tüm bilgiler bir veritabanında kurumsal çalışanların hizmetine sunulur. Klasik sistemde her departman kendi iş akışlarına uyumlu bilgisayar sistemleriyle çalışır. ERP bu farklılıkları bütünleşik bir yazılım mimarisiyle ve tek bir veritabanını kullanarak çalışacak şekilde birleştirerek operasyonel özellikleri ve ihtiyaçları farklı çok sayıda departmanın birbirleriyle iletişim halinde kolaylıkla bilgi paylaşımına imkan tanır.

Bu bütünleşik yapı yaklaşımı eğer başarı ile kurum bünyesinde kurulur ve uygulanırsa ilerleyen zaman içinde kuruma olumlu anlamda muazzam geri getirileri olacaktır.

Son Güncelleme: Perşembe, 12 Ağustos 2010 20:54
Devamını oku
 
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 Sonraki > Son >>

Sayfa 2 / 4

ONERA: PDM, PLM, ALM, QLM, SLM ve AR odaklı Dijital Çağa Yön Veren Çözümler

ONERA olarak; PDM, PLM, ALM, QLM, SLM ve AR başta olmak üzere dijital çağa yön veren çözümler ile "eş zamanlı mühendislik" ve "tek-gerçek bilgi kaynağı" yaklaşımlarının sunduğu avantajları kullanarak, iş ortaklarımıza kurumsal hedeflerini destekleyen çözümler sunmayı ve onlara değer katmayı hedefliyoruz.

Hedeflerinize ulaşabilmeniz için size sunabileceğimiz çözümleri ve faydaları aktarmaktan memnuniyet duyacağız. Bize ulaşmak için tıklayın.

Tasarladığım Siteler

PLM Eğitimi ™

İstatistikler

Kayıtlı Kullanıcı : 190
Paylaşılan Yazı : 69
Web Bağlantıları : 5
Toplam Yazı Okunma : 831311

Kimler Çevrimiçi?

Şu anda 671 konuk çevrimiçi