Makaleler -
İş Analizi Makaleleri
|
IIBA ® CBAP ® ve CCBA ® sertifikasyon programı şu an iş analistliği alanındaki en önemli uluslararası sertifikasyon programıdır.
IIBA ® tarafından düzenlenen CBAP ® sertifikasyon sınavları katılımcıların teknoloji projelerinin analiz aşamalarında başarılı olmak için sahip olmaları gereken bilgi ve yetkinlik seviyelerini ölçmeye yönelik olarak gerçekleştirilmektedir.
IIBA ® CBAP ® ve CCBA ® sertifikasyon sınavına hazırlamayı amaçlayan İş Analisti eğitimleri IIBA ® tarafından akredite edilmiş eğitim kurumları tarafından verilmektedir.
IIBA CBAP VE CCBA İŞ ANALİZİ SERTİFİKA PROGRAMLARININ ÖNEMİ
-
CBAP ve CCBA sertifika sahipliğinin günümüzde uluslararası bilişim kariyerinde aranan bir özellik olması
-
Sertifika sahibi bilişim çalışanlarının kendilerini diğer adaylardan farklılaştırma imkanı
-
Bilişim çalışanlarının iş analizi uzmanlık seviyelerini ölçme ve gösterebilme fırsatı
-
İş analistliğinin bağımsız, profesyonel bir uzmanlık alanı olduğunun göstergesi olması
CBAP VE CCBA sertifikasyon sınavına ilişkin detaylara, CBAP Handbook ve CCBA Handbook dokümanlarına ait indirme adreslerine erişmek için lütfen yazının devamını okuyunuz ...
|
Son Güncelleme: Cumartesi, 19 Eylül 2015 01:08 |
Devamını oku
|
Kurumsal Yazılımlar -
PLM - Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi
|
Sağlıklı bir “Hata Takip Sistemi”nin amacı, sahadan ve test ortamından gelen hataların en hızlı şekilde ve hatayı en iyi anlatan bilgiler ile birlikte kayıt altına almak kadar, kayıt altına alınan hataların doğru kişiler tarafından incelenmesini, hata ile ilgili tüm kullanıcıların görüşlerinin alınarak çözüm önerilerinin oluşturulmasını, ortaya konan öneriler ışığında söz konusu hatanın Düzeltici veya Önleyici çalışmalar ile ya henüz oluşmadan önlenmesi ya da tekrar oluşmasının önüne gecilmesini sağlamaktır. Ayrıca elde edilen tüm bu hata ve çözüm kayıtlarının sonucunda, Hatalar Arası Ortalama Zaman, Hata Oranı, Uygunluk vb. kritik güvenilirlik parametreleri hesaplanabilmeli, böylelikle sistemin mevcut performansı “uluslararası standartlara göre” tespit edilerek ve buna bağlı olarak ulaşılabilir hedefler konabilmeli ve anlık olarak bu hedeflere göre güncel mevcut durumlar belirlenebilmeli ve buna göre aksiyon planları oluşturulabilmelidir.
Bu kapsamda, bu çözüme FRACAS (Failure Reporting, Analysis, and Corrective Action System) Hata Raporlama, Analiz ve Düzeltici Faaliyet Sistemi adını vermiştir.
"Hata Takip Sistemi" oluştururken sık yapılan hatalar ve Hata Raporlama, Analiz ve Düzeltici Faaliyet Sistemi konseptinin olmazsa olmaz bileşenleri ve yaygın kullanım biçimleri ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için yazının devamını okuyabilirsiniz.
|
Son Güncelleme: Çarşamba, 05 Mart 2014 01:33 |
Devamını oku
|